AGENDA 2021|2022

Amicae.JPG

VRIJDAG 29 OKTOBER 2021 | 20:00 UUR

TRIO AMICAE

Cello: Berna van der Hulst | Fluit: Saskia van der Hall | Piano: Afke Borst

Trio Amicae bestaat uit drie muziekvriendinnen. Hoe mooi is het dat deze vriendschap tot uiting komt in de naam en de muziek die zij uitvoeren. Zij vonden en herkenden elkaar in hun liefde voor het lesgeven en hun passie voor het spelen van kamermuziek. Buiten hun concerten als trio hebben zij ook ruime ervaring in het ensemblespel in diverse bezettingen met zowel blazers, strijkers als ook vocalisten.

Het concert is een muzikale tijdreis van omstreeks 1800 tot nu. U kunt genieten van muziek van Joseph Haydn en de vroeg romantische muziek van Franz Danzi. Verder valt er veel te ontdekken in de muziek van de Tjechische componist Martinu en Heitor Villa Lobos uit Brazilië. Een muzikale streling van het oor is het romantische trio van componiste Louise Farrence. Van elk werk dat ten gehore wordt gebracht streeft Trio Amicae ernaar de tijdsgeest voor u te vangen en over te brengen. Samen muziek maken én delen is als samen communiceren. 

 
Saen Amare (Job Luttikhuizen).jpg

ZONDAG 13 FEBRUARI 2022 | 14:00 UUR

TRIO SAEN AMARE & FRIENDS

Fluit: Njola Ritzen | Piano: Ruud Luttikhuizen | Trompet: Ruud Kleiss

Het Saen Amare Trio staat, en dat zal u niet verbazen, met de wortels in de Zaanse klei. Drie rasmuzikanten vonden elkaar en combineerden op bijzondere wijze hun instrumenten en hun passie voor muziek en muziek maken. Vorig jaar september brachten zij hun eerste CD uit met de naam 'Dreamcatcher'.

Tijdens het concert kunt u genieten van de bijzondere combinatie van piano, dwarsfluit en trompet.  Bekende en minder bekende componisten passeren de revue. Zo staan werken van Schumann, Fauré, Ravel en Bernstein op het programma. Een fijne middag vol licht klassieke muziek,  magische filmmuziek en prachtige klanken om bij weg te dromen.

Het is bijna Valentijnsdag. Dus kom SAMEN wegdromen...

 
Soiree Musicale.png

ZATERDAG 26 FEBRUARI 2022 | 20:00 UUR

SOIRÉE MUSICALE

Fluit: Margaret Mathot | Piano: Annemieke Zuurbier

Margaret Mathot en Annemieke Zuurbier zijn hun muzikale talenten in 2009 gaan combineren. In de jaren tachtig studeerden zij tegelijkertijd aan het Utrechts Conservatorium. Sinds hun eerste gezamenlijke optreden hebben zij een gevarieerd repertoire opgebouwd en hebben daarmee zeer succesvol opgetreden in kerkgebouwen en concertzalen.

Terwijl de grauwe maand februari ten einde loopt en we langzaam wachten op het voorjaar, laat dit concert de eerste warme zonnestralen binnenvallen. Met prachtige en kleurrijke Franse muziek voor fluit en piano kunt u wellicht de vogels buiten horen fluiten. Tijdens het concert kunt u genieten van werken van Debussy, Gaubert, Rhené-Baton en Honegger. Ook hoort u 'Vallée des cloches' van Ravel en de geweldige sonate voor fluit en piano van Poulenc. Laat de lente maar komen!

 
Sabine en Ingrid 2.png

ZATERDAG 26 MAART 2022 | 20:00 UUR

STABAT MATER | PERGO ENSEMBLE

Cello: Irene van den Heuvel, Altviool: Jorien van Tuinen, Viool: Erna Sommer, Gregor

Vocalisten: Sabine Kirsten (sopraan), Ingrid Stijsiger (mezzo sopraan)

Het Pergo Ensemble heeft zich laten inspireren door de muziek van componist Pergolesi. Zijn Stabat Mater (uit 1736) is wonderschoon en zonder twijfel één van de bekendste versies ter wereld. 

Het Stabat Mater is een Middeleeuws Latijns gedicht dat door de eeuwen heen door diverse componisten op muziek is gezet. De zeer roerende compositie gaat over het verdriet van Maria als zij, machteloos, de kruisiging van haar zoon Jezus aanschouwt. 

Nu de passietijd weer aanbreekt, mag deze Stabat Mater op uw muzikale agenda niet ontbreken. Het historische kerkgebouw van CC Pancratius vormt een ideaal decor voor dit indrukwekkende concert.

 
Rafelkap .png

ZONDAG 27 MAART 2022 | 14:00 UUR

KIDSCONCERT: RAFELKAP

Piano: Laurens de Boer | Vocalist: Karin Dijkstra

Laurens en Karin doen wat ze het allerliefste doen; piano spelen, vertellen en zingen. Laurens is pianist, koordirigent, componist en arrangeur. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium. Karin is zangeres, dirigent in opleiding en (muziek)juf met 25 jaar ervaring in het basisonderwijs. Beide willen ze kinderen laten genieten van de mooie muziek van meneer Grieg en ze laten lachen om het sprookje van Rafelkap. Oké, en dat ze er iets van opsteken, maar plezier is het allerbelangrijkste.

Rafelkap is een muzikaal verhaal, gebaseerd op een oud Noors sprookje en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Als een koningspaar geen kinderen kan krijgen, vragen ze raad aan een wijze marktvrouw. Zij geeft de koningin een opdracht en als ze deze goed volbrengt, zal de koningin zwanger raken. Maar omdat de koningin de opdracht niet goed vervuld, krijgt ze een tweeling. De jongste is beeldschoon, maar de oudste een vreemd en eigenwijs meisje.

 
Wereldreis 2.png

ZATERDAG 30 APRIL 2022 | 20:00 UUR

MUZIKALE WERELDREIS

Hobo: Marlies van Gangelen | Percussie: Glenn Liebaut

Glenn en Marlies zijn topmuzikanten en kennen hun instrumenten van binnen naar buiten. Samen ontwikkelden ze dit concert met een zeer bijzondere combinatie van instrumenten. Beiden geven les aan Muziekschool Boedijn in Hoorn.

Het concert neemt u mee op een muzikale wereldreis. Maak uw stoelriemen vast en vlieg met Glenn en Marlies de hele wereld over. Van traditionele klanken uit Japan tot passievolle tango uit Argentinië. De klanken die dit duo uit hun instrumenten weten te krijgen is verrassend en verbluffend tegelijk.

Het enige wat u nog hoeft te doen is de ogen sluiten, mee op reis te gaan en u laten onderdompelen in de klanken en culturen van onze medemens in het buitenland.

 
Wouter Harbers.jpg

ZATERDAG 28 MEI 2022 | 20:00 UUR

LENTECONCERT | WOUTER HARBERS

Piano: Wouter Harbers | Viool: Robert Cekov

Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers, geïnteresseerden en (nieuwe) ontdekkers trakteert hij graag op de mooiste muziek van de wereld. Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen hem en zijn publiek ontstaat een ontspannen en gezellige sfeer.

En dat past uitstekend bij de lente. Dus tijd voor bloeiende bloemen, zonneschijn, vogelnestjes en lentekriebels met muziek van Hongaarse dansen, maar ook ontspannen muziek van onder andere Einaudi. Met Wouter achter de piano tijdens dit concert gaat het zonnetje zeker schijnen. 

Hollandse lente? Binnen is het altijd droog!

 
Strijkkwartet-Amarens.png

ZATERDAG 11 JUNI 2022 | 20:00 UUR 

ZWIERIG ZOMER CONCERT | STRIJKKWARTET AMARENS

Cello: Esther de Boer | Viool: Maaike Gerritsen, Marjan Waringa | Altviool: Marjan Valk

Amarens bestaat uit vier professionele muzikanten die, keer op keer, weten te verrassen met hun enthousiasme en creatieve en originele concerten. Graag voegen ze bij dat laatste het woord fantasierijk toe. En dat is waar het bij muziek vaak om draait. Je ogen sluiten en dwalen door andere werelden, de zon op je huid voelen en rondjes draaien in een veld vol zomerbloemen.

Het Zwierig Zomer Concert is het hartverwarmende en zomerse alternatief op het geannuleerde Winter Wodka Concert van Strijkkwartet Amarens. Begin de zomer vroeg dit jaar met dit concert vol zomerse invloeden en een hoge drukgebied aan zwoele muziek en dansen. Meer informatie over de inhoud volgt...

Wodka? Wij adviseren een koel glaasje rosé (of ijsthee).

 
Peter en de Wolf.png

ZONDAG 12 JUNI 2022 | 14:00 UUR 

KIDSCONCERT: PETER & DE WOLF

Door: Focus Klarinet Kwartet | Vertelster: Sabine Kirsten

Peter is een jongen van ongeveer 8 jaar die bij zijn opa woont. Bij opa wonen ook een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. Hij heeft honger...

 

Peter en de wolf is een bijzonder verhaal met muziek van Sergej Prokofjev, maar het wordt ook verteld met woorden. Een live luisterboek dus eigenlijk. De mensen en dieren in het verhaal worden allemaal door een instrument gespeeld. Steffen Snip arrangeerde deze versie van Peter en de Wolf waarin 11 verschillende klarinetten en saxofoons het verhaal en haar bijzondere personages omzetten in muziek. 

 

Dus ogen dicht en luisteren maar... 

 
Het Zwanenmeer2.png

ZONDAG 26 JUNI 2022 | 14:00 UUR

KIDSCONCERT: HET ZWANENMEER

Door: docenten van de MuziekUnie

De docenten van De MuziekUnie zijn stuk voor stuk professionals en muzikanten met veel ervaring en vakkennis. Muziekles krijgen van hen is dan ook een feestje, maar ook overdracht van liefde en passie voor muziek. Daarnaast leer je communiceren met muziek en ontdek je de werelden die schuilgaan achter de muziek.  Dus muziekles is niet alleen noten leren (dat is de basis), maar jezelf ontwikkelen en verrijken met de taal van muziek.

Het concert is gebaseerd op het wereldberoemde sprookje, prachtig op muziek gezet door Tjaikovski. Prinses Odette zit gevangen in het lichaam van een zwaan door de vloek van een tovenaar. Zal het haar lukken om aan de vloek te ontsnappen en weer zichzelf te worden? 

Doe je ogen dicht en laat je betoveren door de prachtige muziek en laat je fantasie de vrije loop.