AGENDA 2022|2023
(onder voorbehoud van wijzigingen)

BlomenSharumashvili.png.jpg

ZONDAG 2 OKTOBER 2022 | 14:00 UUR

DUO PIANO | VIOOL

Viool: Birthe Blom | Piano: Ketevan Sharumashvili

Deze twee rasmusiciennes vonden elkaar in het duo spel en presenteren vol enthousiasme een prachtig en gevarieerd recital programma. Beide vrouwen wonnen meerdere eerste prijzen tijdens internationale concoursen. Stichting Karakteristiek is er dan ook enorm trots op dat dit uiterst getalenteerde duo het openingsconcert van het nieuwe concertseizoen muzikale inhoud wil geven.

Het concert voert u langs prachtige werken van onder andere Schubert, Beethoven en Tchaikovsky. Tevens staan het prachtige 'Wein, Weib und Gesang' en enkele van zijn 12 miniaturen van Godowski op het programma. De klanken van piano en viool zullen wonderschoon klinken door de fraaie akoestiek in de Pancratiuskerk in Oosterblokker. 

 
Strijkkwartet-Amarens.png

ZATERDAG 4 FEBRUARI 2023 | 20:00 UUR

WINTER WODKA CONCERT | STRIJKKWARTET AMARENS

Cello: Esther de Boer | Viool: Maaike Gerritsen, Marjan Waringa | Altviool: Marjan Valk

Amarens is terug! Nadat vorig jaar hun "Winter Wodka Concert" geannuleerd moest worden, konden ze gelukkig de zomer naar Oosterblokker brengen met een "Zwierig Zomerconcert". Net als Amarens komt ook de winter terug, dus tijd om de handschoenen weer uit de kast te halen.

Tijdens dit hartverwarmende concert hoort u werken van Dvorak, Sibelius, Glière en Borodin met hun liefde voor wodka als verbindend thema. Als dat nog niet voor voldoende warmte zorgt, trakteert Amarens in de pauze op een nipje wodka (of water). Als vers gevallen sneeuw brengt Amarens vervolgens nog de "Novelettes" van Glazunov als ijskoud toetje.

 
Wouter Harbers.jpg

ZATERDAG 11 MAART 2023 | 20:00 UUR

BRIEVEN VAN CHOPIN | WOUTER HARBERS

Piano: Wouter Harbers 

Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Hij werd op Radio 4 'de nieuwe ster aan het pianofirmament' genoemd. 

 

Wouter heeft Chopins muziek als specialiteit ontwikkeld. Recensenten schreven enthousiast over zijn interpretaties: "De muziek van Chopin past Harbers als een handschoen". In de landelijke media stond geschreven: "De techniek die nodig is voor dit typische pianistische werk heeft Harbers volop in huis. Bovendien beschikt hij over een flinke portie poëtische zeggingskracht."

Wouter bespeelt tijdens dit Chopinrecital de prachtige concertvleugel in een sfeervol verlichte ambiance. Kortom alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond!

 
2.png

DINSDAG 21 MAART 2023 | 19:30 UUR

KIDSCONCERT: KIDS MATTHEÜS | LOCATIE: HET OCTAAF - JD POLLSTRAAT 1 - HOORN

Door: diverse artiesten

Meer informatie volgt...

 
Sabine en Ingrid 2.png

ZATERDAG 25 MAART 2023 | 20:00 UUR

STABAT MATER | PERGO ENSEMBLE

Cello: Irene van den Heuvel, Altviool: Jorien van Tuinen, Viool: Erna Sommer, Gregor

Vocalisten: Sabine Kirsten (sopraan), Ingrid Stijsiger (mezzo sopraan)

Het Pergo Ensemble heeft zich laten inspireren door de muziek van componist Pergolesi. Zijn Stabat Mater (uit 1736) is wonderschoon en zonder twijfel één van de bekendste versies ter wereld. 

Het Stabat Mater is een Middeleeuws Latijns gedicht dat door de eeuwen heen door diverse componisten op muziek is gezet. De zeer roerende compositie gaat over het verdriet van Maria als zij, machteloos, de kruisiging van haar zoon Jezus aanschouwt. 

Nu de passietijd weer aanbreekt, mag deze Stabat Mater op uw muzikale agenda niet ontbreken. Het historische kerkgebouw van CC Pancratius vormt een ideaal decor voor dit indrukwekkende concert.

 
Peter en de Wolf.png

ZONDAG 21 MEI 2023 | 14:00 UUR 

KIDSCONCERT: PETER & DE WOLF

Door: Focus Klarinet Kwartet | Vertelster: Sabine Kirsten

Peter is een jongen van ongeveer 8 jaar die bij zijn opa woont. Bij opa wonen ook een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. Hij heeft honger...

 

Peter en de wolf is een bijzonder verhaal met muziek van Sergej Prokofjev, maar het wordt ook verteld met woorden. Een live luisterboek dus eigenlijk. De mensen en dieren in het verhaal worden allemaal door een instrument gespeeld. Steffen Snip arrangeerde deze versie van Peter en de Wolf waarin 11 verschillende klarinetten en saxofoons het verhaal en haar bijzondere personages omzetten in muziek. 

 

Dus ogen dicht en luisteren maar, maar pas op voor de wolf...

 
Rafelkap .png

ZONDAG 4 JUNI 2023 | 14:00 UUR

KIDSCONCERT: RAFELKAP

Piano: Laurens de Boer | Vocalist: Karin Dijkstra

Laurens en Karin doen wat ze het allerliefste doen; piano spelen, vertellen en zingen. Laurens is pianist, koordirigent, componist en arrangeur. Hij studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium. Karin is zangeres, dirigent in opleiding en (muziek)juf met 25 jaar ervaring in het basisonderwijs. Beide willen ze kinderen laten genieten van de mooie muziek van meneer Grieg en ze laten lachen om het sprookje van Rafelkap. Oké, en dat ze er iets van opsteken, maar plezier is het allerbelangrijkste.

Rafelkap is een muzikaal verhaal, gebaseerd op een oud Noors sprookje en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Als een koningspaar geen kinderen kan krijgen, vragen ze raad aan een wijze marktvrouw. Zij geeft de koningin een opdracht en als ze deze goed volbrengt, zal de koningin zwanger raken. Maar omdat de koningin de opdracht niet goed vervuld, krijgt ze een tweeling. De jongste is beeldschoon, maar de oudste een vreemd en eigenwijs meisje.