top of page
Oktober

AGENDA 2022|2023
(onder voorbehoud van wijzigingen)

BlomenSharumashvili.png.jpg

ZONDAG 2 OKTOBER 2022 | 14:00 UUR

DUO PIANO | VIOOL

Viool: Birthe Blom | Piano: Ketevan Sharumashvili

Deze twee rasmusiciennes vonden elkaar in het duo spel en presenteren vol enthousiasme een prachtig en gevarieerd recital programma. Beide vrouwen wonnen meerdere eerste prijzen tijdens internationale concoursen. Stichting Karakteristiek is er dan ook enorm trots op dat dit uiterst getalenteerde duo het openingsconcert van het nieuwe concertseizoen muzikale inhoud wil geven.

Het concert voert u langs prachtige werken van onder andere Schubert, Beethoven en Tchaikovsky. Tevens staan het prachtige 'Wein, Weib und Gesang' en enkele van zijn 12 miniaturen van Godowski op het programma. De klanken van piano en viool zullen wonderschoon klinken door de fraaie akoestiek in de Pancratiuskerk in Oosterblokker. 

Februari
Strijkkwartet-Amarens.png

ZONDAG 5 FEBRUARI 2023 | 14:00 UUR

WINTER WODKA CONCERT | STRIJKKWARTET AMARENS

Cello: Esther de Boer | Viool: Maaike Gerritsen, Marjan Waringa | Altviool: Marjan Valk

Amarens is terug! Nadat vorig jaar hun "Winter Wodka Concert" geannuleerd moest worden, konden ze gelukkig de zomer naar Oosterblokker brengen met een "Zwierig Zomerconcert". Net als Amarens komt ook de winter terug, dus tijd om de handschoenen weer uit de kast te halen.

Tijdens dit hartverwarmende concert hoort u werken van Dvorak, Sibelius, Glière en Borodin met hun liefde voor wodka als verbindend thema. Als dat nog niet voor voldoende warmte zorgt, trakteert Amarens in de pauze op een nipje wodka (of water). Als vers gevallen sneeuw brengt Amarens vervolgens nog de "Novelettes" van Glazunov als ijskoud toetje.

Maart 1
Wouter Harbers.jpg

ZATERDAG 11 MAART 2023 | 20:00 UUR

BRIEVEN VAN CHOPIN | WOUTER HARBERS

Piano: Wouter Harbers 

Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Hij werd op Radio 4 'de nieuwe ster aan het pianofirmament' genoemd. 

 

Wouter heeft Chopins muziek als specialiteit ontwikkeld. Recensenten schreven enthousiast over zijn interpretaties: "De muziek van Chopin past Harbers als een handschoen". In de landelijke media stond geschreven: "De techniek die nodig is voor dit typische pianistische werk heeft Harbers volop in huis. Bovendien beschikt hij over een flinke portie poëtische zeggingskracht."

Wouter bespeelt tijdens dit Chopinrecital de prachtige concertvleugel in een sfeervol verlichte ambiance. Kortom alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond!

Maart 3
Sabine en Ingrid 2.png

ZATERDAG 25 MAART 2023 | 20:00 UUR

STABAT MATER | PERGO ENSEMBLE

Cello: Irene van den Heuvel, Altviool: Jorien van Tuinen, Viool: Renate Smit, Gregor Overtoom

Vocalisten: Sabine Kirsten (sopraan), Ingrid Stijsiger (mezzo sopraan)

Het Pergo Ensemble heeft zich laten inspireren door de muziek van componist Pergolesi. Zijn Stabat Mater (uit 1736) is wonderschoon en zonder twijfel één van de bekendste versies ter wereld. 

Het Stabat Mater is een Middeleeuws Latijns gedicht dat door de eeuwen heen door diverse componisten op muziek is gezet. De zeer roerende compositie gaat over het verdriet van Maria als zij, machteloos, de kruisiging van haar zoon Jezus aanschouwt. 

Nu de passietijd weer aanbreekt, mag deze Stabat Mater op uw muzikale agenda niet ontbreken. Het historische kerkgebouw van CC Pancratius vormt een ideaal decor voor dit indrukwekkende concert.

Mei
Peter en de Wolf.png

ZONDAG 21 MEI 2023 | 14:00 UUR 

KIDSCONCERT: PETER & DE WOLF

Door: Focus Klarinet Kwartet | Vertelster: Sabine Kirsten

Peter is een jongen van ongeveer 8 jaar die bij zijn opa woont. Bij opa wonen ook een kat, een vogeltje en een eend. Peter mag niet alleen buiten het hek spelen, want in het bos zit een wolf. Op een dag komt de wolf uit het bos. Hij heeft honger...

 

Peter en de wolf is een bijzonder verhaal met muziek van Sergej Prokofjev, maar het wordt ook verteld met woorden. Een live luisterboek dus eigenlijk. De mensen en dieren in het verhaal worden allemaal door een instrument gespeeld. Steffen Snip arrangeerde deze versie van Peter en de Wolf waarin 11 verschillende klarinetten en saxofoons het verhaal en haar bijzondere personages omzetten in muziek. 

 

Dus ogen dicht en luisteren maar, maar pas op voor de wolf...

Juni
Spiro Musica.webp

ZONDAG 18 JUNI 2023 | 14:00 UUR 

OUDE STIJL, NIEUWE KLANK - SPIRO MUSICA

o.l.v. Hilde Wiarda

Spiro Musica is een kamerkoor uit Hoorn en de eerste lokale topper in het programma van Karakteristiek Klassiek. Het koort zingt muziek van klassiek tot modern, van Bach tot Bacharach. Het repertoire wordt meerstemmig uitgevoerd, meestal a capella, soms begeleid door piano of orgel. Het koor is groot genoeg voor een karaktervol geluid en klein genoeg om op elke locatie op te treden.

 

Tijdens dit concert neemt het koor u mee op een muzikale tijdreis van de 16e tot en met de 21e eeuw. Zo brengen ze werken te horen van onder andere Da Palestrina, Karl Jenkins, John Rutter, Ola Gjeilo en Cy Coleman.

 

Wat van dichtbij komt... Laat u verrassen door lokaal talent en kom muziek delen tijdens deze muzikale afsluiting van ons tweede concertseizoen.

bottom of page